Λιανική Τιμή: $39,95
Τιμή Μέλους: $32.36
(Όφελος: $4,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Τσαρίνα Σοφία

Η Παλαιολογίνα που ανέδειξε τη Ρωσία
Περιγραφή

Η Ζωή-Σοφία Παλαιολογίνα, η όμορφη και εύχαρις, η τολμηρή πριγκίπισσα του Βυζαντίου και κληρονόμος όλων των αυτοκρατορικών τίτλων της Νέας Ρώμης, της ήδη κατακτημένης Κωνσταντινούπολης, της άλλοτε ένδοξης Βασιλεύουσας, θα καταφέρει με την ευφυΐα και την ετοιμότητά της να γλυτώσει από τις άθλιες μηχανοραφίες του Βατικανού.
Λατρευτή σύζυγος του τσάρου Ιβάν Γ' του Μέγα, θα δημιουργήσει στο πλευρό του το μεγαλείο της Τρίτης Ρώμης, της μεγάλης Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Είναι η πρώτη τσαρίνα της Ιστορίας, γυναίκα με πολιτικό ένστικτο, καλλιεργημένη και διπλωματική. Θα γίνει η ορκισμένη αντίπαλος των Τουρκομογγόλων Τατάρων που μέχρι τις ημέρες της καταδυνάστευαν τα εδάφη της Ρωσίας, αποδεκατίζοντας βάρβαρα τον πληθυσμό της.
Είναι η πανίσχυρη γιαγιά του Ιβάν του Τρομερού, η γυναίκα που αναμόρφωσε τη Ρωσία και της έδωσε τις βυζαντινές ρίζες της, το γόητρο που θα την οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον...
Ένα περιπετειώδες ιστορικό μυθιστόρημα, ένα δυνατό ιστορικό θρίλερ που αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα, από τον συγγραφέα που ζωντανεύει υποδειγματικά την Ιστορία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το παρόν μυθιστόρημα του ταλαντούχου συγγραφέα Γιώργου Λεονάρδου για την Σοφία Παλαιολογίνα θα αποτελέσει συμβολή στην Ιστορία... Εύχομαι καλή τύχη και επιτυχία και στο μυθιστόρημα αυτό και στον συγγραφέα του» (Ιγκόρ Μεντβέντεφ, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Βυζαντινολογίας, Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης)

Χαρακτηριστικά
Κωδικός: 10908
ISBN: 9786185104856
Βιβλιοδεσία: Paperback
Σελίδες: 506
Ημερομηνία Έκδοσης: 2016
Εκδότης: Ωκεανός
EDITOR Νεφέλη Χαραλαμπάκου
Γλώσσα: Ελληνικά
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα