Δημήτριος Σταθακόπουλος (Dimitrios Stathakopoulos)

stathakopoulos,-dimitrios

Ο Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ικανοποιητικά τούρκικα.
Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πάντειο πανεπιστήμιο (τμήμα κοινωνιολογίας της ιστορίας), ασχολούμενος με την Οθωμανική περίοδο, όπου και δίδαξε για αρκετά χρόνια ως συνεργάτης του καθηγ. Νεοκλή Σαρρή. Σήμερα είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ ).
Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο , κυρίως ασχολούμενος με εμπορικά – ναυτιλιακά θέματα, καθώς και δημοσίων συμβάσεων. Υπήρξε για 2 θητείες εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ένωση ευρωπαϊκών δικηγορικών συλλόγων ( CCBE – Βρυξέλλες ) στο διάστημα 2008-2013. Υπήρξε μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Π.
Είναι Διαμεσολαβητής εκπαιδευθείς στο ΚΕ.ΔΙ.Π.
Είναι αριστούχος διπλωματούχος μαϊστωρ Βυζαντινής μουσικής – μουσικολόγος με έμφαση στην παραδοσιακή μουσική, με πάμπολλες συναυλίες και μουσικές παραγωγές CD – Συλλέκτης παραδοσιακών οργάνων. Ήταν υπεύθυνος των Πολιτιστικών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του περιοδικού Δικηγορική Επικαιρότητα και μαέστρος της Χορωδίας των Δικηγόρων Πειραιά με βραβεία και παραγωγή CD.
Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης στον Εθνικό Πειραιά και πρώην αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ , καθώς και αθλητής ιστιοπλοΐας στον Π.Ο.Ι.Α.Θ.
Υπηρέτησε εθελοντικά τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις (1987-1989).
Συγγραφέας πολλών βιβλίων, (εκδόσεων Seaburn Νέα Υόρκη Η.Π.Α – των εκδόσεων 24γράμματα, και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά) πολλών πονημάτων και πλέον των 350 άρθρων ποικίλης θεματολογίας με έντονη κοινωνική παρεμβατική παρουσία στα επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Υπήρξε και παραμένει σε πολλά σωματεία, ως μέλος και παλαιότερα ως διοικητικό στέλεχος, βραβευμένος από πάμπολλους φορείς. Έχει δημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με ισχυρή θετική ανταπόκριση από το κοινό.