Πάνος Πετρίτης

author's-picture-blank693

Ο Πάνος Πετρίτης γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε σε εμπορικές εταιρίες και ταξίδεψε επαγγελματικά σε Ανατολή και Δύση.
Κατά τον πόλεμο και την ξενική κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του Ε.Α.Μ. Για τη δράση του αυτή καταδικάσθηκε σε πολυετή φυλάκιση και κρατήθηκε σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Διετέλεσε επί μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Αθηναίων. Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού "Δημήτρης Γληνός" για όλο το διάστημα της δωδεκαετούς λειτουργίας του.
Έχει γράψει τα βιβλία: "Αλφαβητάριο αισθητικής για μεγάλους", "Αλφαβητάριο πολιτικής για μεγάλους", και έχει μεταφράσει το συλλογικό έργο νέων ρώσων φιλοσόφων του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας "Φιλοσοφία και επιστήμη". Έχει ακόμα δημοσιεύσει άρθρα και μεταφράσεις στα περιοδικά: Ανταίος, Επιθεώρηση Τέχνης, Καινούργια Εποχή, Αντί, Πολιτιστική, Επιστημονική Σκέψη, Περιοδικό Τέχνης 70χ100, Νέος Δημοκράτης Κύπρου και Νέα Εποχή Κύπρου.