Γιάννης Κοτζαμπάσης (Yannis Kotzampasis)

kotzampasis-yannis

Ο Γιάννης Κοτζαμπάσης γεννήθηκε το 1955 στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε στον Άγιο Πέτρο Κιλκίς. Απέκτησε δύο παιδιά με την δασκάλα σύζυγό του Μαρία Καλαμπούκα και σήμερα ζει μόνιμα στη Βέροια.
Η αγάπη του για την Ορθοδοξία και την παράδοσή της, τον ώθησε να μαθητεύσει σε επίπεδο Λυκείου, στην Εκκλησιαστική Σχολή της Σταυροπηγιακής Πατριαρχικής Μονής Αγίας Αναστασίας, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Έτσι, επισκέφθηκε πολλά μοναστήρια στην Ελλάδα, στο εξωτερικό τους Αγίους Τόπους.
Η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας, τον έφερε σκυνητή στο Άγιον Όρος, όπου "συνάντησε και ασπάσθηκε" τις Αγιορείτικες μορφές του Ορθόδοξου ασκητισμού: τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη και τον Γέροντα Παΐσιο. Εκεί γνώρισε τον νεαρό τότε- Γιωργάκη Μ., του οποίου η ζωή, έγινε αφορμή να γράψει το πρώτο βιβλίο του: "Από το Θιβέτ στο Άγιον Όρος, στον Γέροντα Παΐσιο". Η επαφή του με μορφές σύμβολα της Ορθόδοξης πίστης, ενέτεινε τις ψυχικές του ανησυχίες. Συνέχισε να εξερευνά τη Χριστιανική Παράδοση ενώ διεύρυνε την ελεύθερη σκέψη του, μελετώντας Ισλαμισμό και Βουδισμό.
Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής, στο Ορφείο Ωδείο της Αθήνας. Διακόνησε, σε αναλόγια Ενοριών και Μονών της περιφέρειας της Βέροιας. Ψέλνει ττην Παναγία Σουμελά. Διδάσκει Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή μουσική. Μελετά κείμενα Πατέρων της Εκκλησίας. Με τα βιβλία του, μοιράζεται το Φως της Αλήθειας του Θεού με όλους.