Λιανική Τιμή: $46,95
Τιμή Μέλους: $39.95
(Όφελος: $7,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Δεν Έχουν τον Θεό τους

Ο Πόλεμος των Φύλων και η Ελληνική Παράδοση - Σώζεται η Δύσης
Περιγραφή

 Ο "πόλεμος των φύλων" μαίνεται στη Δύση. Παρότι οι φεμινιστικοί στόχοι του έγιναν ήδη θεσμοί. Καπελωμένος από τη σεξουαλική "περηφάνια", ο φεμινισμός έχει γίνει η αιχμή του δόρατος της "Υπερδύναμης", με στόχο την ανατίναξη της συνοχής των εθνών που διατηρούν ακόμη την αυτοκυριαρχία τους.
Άξονας του "πολέμου" είναι φυσικά το ζήτημα της Εξουσίας: Ποιος πρέπει να κάνει κουμάντο; Ο πατέρας; Η μητέρα; Το παιδί;... Απάντηση: "Κανένας"!.. Τα ονόματα "πατέρας", "μητέρα", "γιός", "κόρη", καταργούνται... Το "κοινωνικό φύλο" προηγείται του βιολογικού. Τα παιδιά δικαιούνται να "επιλέγουν" το φύλο τους. Η κόρη "να γίνει αγόρι". Και το αγόρι "κορίτσι"... Κάτω η "ετεροσεξουαλική ηγεμονία". Κάτω η "ομοφοβία". Ή είναι ο άνθρωπος ελεύθερο Άτομο -Θεός του εαυτού του- ή είναι Τίποτα...
Δύο είναι ωστόσο τα κρίσιμα μεγέθη στη διαδρομή κάθε πολιτισμού: η συνοχή της Οικογένειας και η συνοχή της Πατρίδας.
Στη σύγχρονη Δύση η διαδρομή αυτή στηρίχθηκε στην Ατομοκεντρική τους θέσμιση. Στην υποβάθμιση του Εμείς σε Σύμβαση.
Το μόνο που έλειπε, ήταν να διακηρύξουν ότι και το Φύλο είναι Σύμβαση. Τελικά το έκαναν κι αυτό... Και το Άτομο δυστυχώς ή ευτυχώς "μας τελείωσε".
Τον πόλεμο των φύλων τον καταπαύει μόνο η αυθυπερβατική αμοιβαιότητα. Που την γεννά η αμοιβαία αγάπη προς ένα Τρίτο / Πρόσωπο: Του Παιδιού στην Οικογένεια. Και του Υιού του Θεού, που είναι κι ο Υιός του Ανθρώπου, στην υπερσυμπαντική τους Κοινότητα. (Το "έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν", κατά την Προσωποκεντρική Παράδοση του ελληνικού πολιτισμού). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΔΥΣΗ;
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Κοινωνιολογία
Κωδικός: 13319
ISBN: 9789606154669
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες: 398
Ημερομηνία Έκδοσης: 2022
Εκδότης: Αρμός
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά