Λιανική Τιμή: $38,95
Τιμή Μέλους: $35.95
(Όφελος: $3,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Αναζητώντας τη Διαύγεια

Δοκίμια Για τη Νεότερη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία
Περιγραφή

Ο Γιώργος Θεοτοκάς, πολυσχιδής συγγραφέας και τολμηρός διανοούμενος, δεν δίσταζε να γράφει για ποικίλα θέματα: από τη ρωσική επανάσταση και τα μεσαιωνικά μνημεία της Ελλάδας μέχρι τον υπερρεαλισμό και το λογοτεχνικό ύφος... Προσπαθούσε πάντοτε να παίρνει θέση, να εκφέρει άποψη, να προβλέπει τις εξελίξεις. Κι ακόμη, διόλου τυχαίο, είναι ένας από τους πρώτους Έλληνες που μίλησαν για την ενωμένη Ευρώπη.
Με τη συγκεντρωτική αυτή έκδοση των κριτικών του δοκιμίων διαγράφονται σημαντικές λογοτεχνικές τάσεις και απόψεις στη διάρκεια του εικοστού αιώνα, ενώ ολοκληρώνεται η εικόνα του κριτικού, δοκιμιογράφου και χρονικογράφου Θεοτοκά.
Ο αναγνώστης έχει εδώ την τύχη να συνδιαλέγεται με έναν σπουδαίο συγγραφέα, ο οποίος τολμά να αναθεωρεί τις απόψεις του και να το δηλώνει δημόσια.

Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Δοκίμια
Κωδικός: 11055
ISBN: 9789600512021
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες: 522
Ημερομηνία Έκδοσης: 2005
Εκδότης: Εστία
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα
Editor(s): Δημήτρης Τζιόβας
Γλώσσα: Ελληνικά