Λιανική Τιμή: $33,95
Τιμή Μέλους: $29.95
(Όφελος: $4,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ (The Hound of the Baskervilles)

Μιά Περιπέτεια του Σέρλοκ Χολμς
Περιγραφή

Ο Δρ Τζέιμς Μόρτιμερ ζητάει τη βοήθεια του Σέρλοκ Χολμς μετά τον θάνατο του φίλου του Σερ Τσαρλς Μπάσκερβιλ. Ο Σερ Τσαρλς βρέθηκε νεκρός στα κτήματά του στο Ντέβονσερ, και αν και ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή, ο Μόρτιμερ υποψιάζεται εγκληματική πράξη, λόγω της έκφρασης φρίκης στο πρόσωπο του νεκρού και των αποτυπωμάτων ενός γιγάντιου σκύλου σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε.

Το Σκυλί των Μπάσκερβιλ είναι το τρίτο από τα τέσσερα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ με ήρωα τον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς. Αρχικά δημοσιεύτηκε σε συνέχειες από τον Αύγουστο του 1901 έως τον Απρίλιο του 1902 στο περιοδικό Strand. Σε βιβλίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από τον εκδοτικό οίκο George Newnes, με εικόνες του Σίντνεϊ Πέιτζετ. (Από την έκδοση)

«Το 1902 ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ είχε διαμορφώσει σαφώς τον ήρωά του, τον Σέρλοκ Χολμς, τελειοποιώντας τις παραξενιές και τους ψυχαναγκασμούς του. Στο Σκυλί του Μπάσκερβιλ, επιπλέον, αναπαρήγαγε άψογα την ατμόσφαιρα του βικτοριανού gothic που ήταν ακόμα δημοφιλές στις αρχές του 20ου αιώνα. Εμπνεόμενος από έναν αληθινό θρύλο που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στο Ντέβον, ο Ντόιλ έστησε μια ιστορία που εξελίσσεται αργά για τα σημερινά δεδομένα, αλλά ανατριχιαστικά». (Χίλντα Παπαδημητρίου, bookpress.gr - 01/04/2020)

Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Μυστήριο
Κωδικός: 13970
ISBN: 9786180316773
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες: 320
Ημερομηνία Έκδοσης: 2018
Εκδότης: Μεταίχμιο
Γλώσσα: Νέα Ελληνικά
Μεταφραστής: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα