Λιανική Τιμή: $42,95
Τιμή Μέλους: $37.95
(Όφελος: $5,00)
Διαθέσιμο. Αποστολή σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα Δικά του Λόγια: Τόμος Β' 1974-2016

Περιγραφή

Ο Αλέξης Παπαχελάς επιστρέφει με τον δεύτερο τόμο της συγκλονιστικής αφήγησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν με ρητή συμφωνία το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Έλληνα ηγέτη από τη ζωή.
Με τα δικά του λόγια, ο κορυφαίος πολιτικός άνδρας αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται για πρώτη φορά εκ βαθέων, αιφνιδιάζοντας συχνά τον αναγνώστη καθώς φωτίζει με θάρρος -αλλά και αυτοκριτική διάθεση- αμφιλεγόμενες όψεις της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου.
Η πορεία στην έρημο και οι δύσκολες σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τα πρώτα χρόνια μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τα μυστικά της πολιτικής επιβίωσης και η ολική επαναφορά στην πολιτική σκηνή. Η ένταξη στη Νέα Δημοκρατία το 1978 και η πρωτοφανής πορεία προς την κατάκτηση της ηγεσίας της το 1984. Οι μεγάλες συγκρούσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου που σφράγισαν τη δεκαετία του '80. Το Σκάνδαλο Κοσκωτά και η πολιτική θύελλα που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο. Η στοχοποίηση της ΝΔ από την τρομοκρατία και η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Οι συγκρούσεις στην κυβέρνηση την περίοδο 1990-1993 για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Το άγνωστο παρασκήνιο για το Σκοπιανό. Το χρονικό της πτώσης και ο πραγματικός ρόλος της «διαπλοκής». Οι συμβουλές και η παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενιές.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταθέτει τη δική του μαρτυρία για μια ολόκληρη εποχή, την οποία επηρέασε και διαμόρφωσε όσο ελάχιστοι άλλοι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΟΥ «ΒΡΟΜΙΚΟΥ 1989»
Η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
1990-1993: Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ
ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΝΘΕΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Βιογραφίες
Κωδικός: 12807
ISBN: 9789605697969
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σελίδες: 436
Ημερομηνία Έκδοσης: 2019
Εκδότης: Παπαδόπουλος
Εκδόθηκε στην: Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά